مناسب‌ترین ماساژ

متاسفانه در حال حاضر افرادی زیادی هستند که به بیماری دیابت مبتلا می‌باشند ممکن است که در هر خانواده حداقل یک نفر به این مرض دچار باشد. این بیماری بر روی بخش‌های مختلفی از بدن تأثیر می‌گذارد مانند چشم، پاها یا کلیه که می‌تواند زمینه‌ساز بعضی از مشکلات فیزیکی دیگر باشد. از آنجایی که با استفاده از مناسب‌ترین ماساژ می‌توان بیماری‌های مختلفی را به راحتی درمان کرد. شاید این سؤال در ذهنتان ایجاد شود که آیا ماساژ برای افراد دیابتی مفید است یا خیر؟
برای گرفتن پاسخ این سؤال قصد داریم که در این گفتار تأثیرات مثبت و منفی مناسب‌ترین ماساژ را بر روی روند درمان دیابت مورد بررسی و ارزیابی قرار دهیم.

دیابت

دیابت یا مرض قند که در اثر افت زیاد انسولین در بدن به وجود می‌آید که نتیجه‌ی آن مقدار قند خون افزایش می‌یابد. دو نمونه دیابت وجود دارد که شامل دیابت نوع اول و دوم است افرادی که مبتلا به دیابت نوع اول هستند ضروری است که حتماً انسولین تزریق کنند؛ اما افراد مبتلا به دیابت نوع دوم که خفیف‌تر است تنها با رعایت کردن رژیم غذایی و کم کردن قند در بدن درمان می‌شوند.
از علائم بیماری دیابت می‌توان به خستگی، کم شدن بینایی، تعریق شدید و خشک شدن دهان، تکرر ادرار و غیر از مشکلاتی است که با رعایت نکردن دستورات پزشک و به مرور زمان با پیشرفت بیماری در این افراد حاصل می‌شود.

ماساژ چیست؟

ماساژ یکی از روش‌های مؤثر برای کاهش دادن درد، گرفتگی عضلات و مفاصل، تسکین و آرامش فکر و ذهن است. ماساژ دهنده با انجام یک سری از تکنیک‌های و حرکات آرام و فشار دادن بر روی ماهیچه‌ها و بافت‌های نرم بدن، ماساژ را انجام می‌دهد. با توجه به اینکه ماساژ درمانی دارای سبک‌های مختلفی است و هر کدام از آن‌ها نیز روش‌ها و تأثیرات خاصی را ایجاد می‌کنند مانند ماساژ سوئدی، شیاتسو، بافت عمیق و آروماتراپی می‌توان اشاره کرد.
مزایای ماساژ شیاتسو فوق‌العاده است و تاثیرات خوبی روی بدن می‌گذارد.

فواید ماساژ درمانی برای افراد دیابتی

آیا ماساژ برای افراد دیابتی مناسب است؟

بیماران دیابتی همانند سایر افراد دیگر می‌توانند با  استفاده از ماساژ درمانی از شدت بیماری خود را کاهش دهند اما به علت شرایط  بیماری خاصی که دارند از داروهایی استفاده می‌کنند به همین علت بایستی مدلی از ماساژی که مناسب آن‌ها است را مورد استفاده قرار دهند. هر شخصی که دارای سابقه‌ی بیماری خاصی است باید پیش از ماساژ در سالن ماساژ اصفهان با پزشک خود مشورت کند، شما نیز از این نکته مستثنا نیستید به همین علت پیش از هرگونه ماساژی باید حتماً پزشک خود را در جریان بگذارید تا شما را در این زمینه راهنمایی کند. قبل از ماساژ و بعد از آن نیز حتماً میزان قند خونتان را بررسی کنید در صورتی که با افت قند خون مواجه هستید لازم است در صورتی که علائمی نظیر سردرد شدید، بالا رفتن ضربان قلب و تعریق شدید مواجه شدید حتماً ماساژ را رها کنید.
الزامی نیست که حتماً درمانگر در زمینه دیابت آگاهی داشته باشد تا بتواند شما را ماساژ دهد بلکه باید تخصص کافی در ماساژ را داشته باشد تا عوارضی در حین ماساژ و بعد از آن برای شما به وجود نیاید. در صورتی که در نقاطی از پاهای خود یا هر بخشی از بدنتان زخم، ورم یا عفونتی وجود داشته باشد لازم است که حتماً از ماساژ پرهیز کنید.

فواید ماساژ درمانی برای افراد دیابتی

استفاده درست از اصول ماساژ درمانی مزایای زیادی دارد، فواید ماساژ درمانی برای افراد دیابتی عبارت است از:

  1. در صورتی که به طور پیوسته ماساژ انجام می‌دهید لازم است که میزان استرس خود را کاهش دهید همچنین در فشارخون و ضربان قلب خود تعادل ایجاد کنید.
  2. افزایش تقویت سیستم ایمنی
  3. از فواید دیگر ماساژ درمانی برای بیماران دیابتی بهبود گردش خود در بدن است که نتیجه‌ی حاصل از آن باعث جذب بیشتر سلول‌های انسولین در بدن می‌شود و سطح گلوکز را نیز کاهش می‌دهد.
  4. گردش منظم خون بر سیستم لنفاوی که باعث کارایی بهتر می‌شود.
  5. کمتر شدن آسیب‌ها و زخم‌هایی  که بر روی پاها به وجود می‌آید.
  6. بهبود عملکرد کلیه‌ها
  7. افزایش عملکرد و کارایی سیستم عصبی
  8. کاهش استرس و نگرانی‌ها

روغن مخصوص ماساژ برای بیماران دیابتی

مناسب‌ترین ماساژ برای افراد دیابتی

بهترین و مناسب‌ترین ماساژ برای بیماران دیابتی سنگ داغ، شیاتسو و سوئدی است، لذا باید به این نکته توجه نمود که از ابتدا تا انتهای ماساژ باید توسط یک درمانگر متخصص و با تجربه در این حوزه صورت گیرد؛ در غیر این صورت نه تنها مؤثر نخواهد بود بلکه سلامتی بیمار را نیز به خطر می‌اندازد و باعث کاهش استرس و تشویش در افراد دیابتی می‌گردد همچنین باعث افزایش گردش خون در بدن و جذب بهتر انسولین می‌گردد. از دیگر مشکلات و ناراحتی‌هایی  که اغلب افراد دیابتی با آن دست به گیریان هستند، وجود زخم و جراحاتی است که در پاها ایجاد می‌شد که علت اصلی آن هم بی‌نظم بودن جریان خون است. ماساژ پاها یکی از عالی‌ترین روش‌های درمانی برای این دست از بیماران می‌باشد به ویژه افرادی که دارای دیابت نوع دوم هستند می‌تواند بهترین گزینه باشد. توصیه می‌شود برای افراد دیابتی به هیچ عنوان از ماساژ بافت عمیق استفاده نشود.

روغن مخصوص ماساژ برای بیماران دیابتی

روغن‌هایی که برای کار ماساژ استفاده می‌شوند متفاوت هستند برای بیماران دیابتی روغن‌هایی که در نظر گرفته شده است شامل جوجوبا، نارگیل و زیتون است. توصیه می‌شود پیش از مصرف می‌بایستی حتماً با پزشک معالج خود مشورت کنید. ترجیحاً از روغن‌های رقیق شده استفاده کنید و اطمینان حاصل کنید که تداخلی با داروهایی که مصرف می‌کنید نداشته باشد. قبل از مصرف مقداری از آن را روی بخشی از بدن خود امتحان کنید تا ۲۴ ساعت بماند در صورتی که مشکلی به وجود نیامد می‌توانید آن را در سایر نقاط دیگر بدن خود نیز در وسعت بیشتری مورد استفاده قرار دهید. در صورت امکان از روغن‌هایی  که باعث اگزما و عفونت می‌شوند، بپرهیزید.

تعداد دفعات و مدت زمان ماساژ

طبق مدل و سبک ماساژ، زمان‌‎بندی آن در مرکز ماساژ اصفهان با هم متفاوت است بر همین اساس لازم است که ماساژ کل بدن را ظرف یک ساعت انجام دهید در صورتی که برای ناحیه‌ی خاصی از بدن خود مانند پا ۱۰ تا ۲۰ دقیقه زمان نیاز دارید. به صورت کلی خوب است که این زمان را برای افراد مبتلا به دیابت به نیم ساعت برسانید و دو نوبت در هفته این کار را انجام دهید. یکی از اثرگذارترین روش‌هایی  که برای افراد دیابتی وجود دارد ماساژ درمانی است که سلامت عمومی و پیشگیری از عوارض و مشکلات این بیماری بسیار تأثیرگذار است. البته در صورتی که نیاز دارید که این کار را به نحو احسن انجام دهید همچنین در هزینه‌های خود نیز بیشتر صرفه‌جویی کنید لازم است که از دستگاه‌های ماساژور استفاده کنید و از کلیه تأثیرات و فواید آن بهره‌مند گردید. یکی دیگر از ابزارها و تجهیزات ماساژ، صندلی ماساژور است که می‌تواند بهترین گزینه برای انتخاب باشد که با استفاده از آن می‌توانید استرس‌های خود را کاهش دهید. همچنین باعث از بین بردن گرفتگی‌های عضلات و مفاصل می‌شود که برای بهبود بیماران دیابتی بسیار مؤثر است با کمک گرفتن از ریموت کنترل دستگاه شما می‌توانید موارد مختلف نظیر شدت، فشار، نوع ماساژ را به دلخواه خود تنظیم کنید و مدت زمان انجام ماساژ را نیز مدیریت کنید.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

میخواهید به بحث بپیوندید؟
مشارکت رایگان.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *