ماساژ لنفاوی

سیستم لنفاوی به از بین بردن سموم زائد در بدن کمک می‌کند. یک سیستم لنفاوی سالم و فعال از حرکات طبیعی بافت عضلات برای این کار استفاده می‌کند. با این حال جراحی، شرایط پزشکی خاص یا دیگر آسیب‌ها می‌تواند باعث ایجاد مایعات در سیستم لنفاوی و غدد شود که نام این اختلال لنف ادم است.
اگر تاکنون عمل جراحی روی گره‌های لنفاوی خود انجام داده باشید، ممکن است پزشک شما تخلیه لنفاوی را توسط یک ماساژور معتبر در مرکز تخصصی ماساژ اصفهان توصیه کند.

با این حال ماساژ لنفاوی برای افرادی که شرایط زیر را دارند، توصیه نمی‌شود:

  1. نارسایی احتقانی قلب
  2. سابقه لخته شدن خون یا سکته مغزی
  3. عفونت فعلی
  4. مشکلات کبدی
  5. مشکلات کلیوی

اختلال عملکرد در غدد لنفاوی

مواردی که غده‌های لنفاوی شما را تحت تاثیر قرار داده و یا از بین می‌برد، می‌تواند منجر به یک عارضه جانبی و باعث لنف ادم شود.

این اختلال تنها در ناحیه نزدیک به محل جراحی رخ می‌دهد. به عنوان مثال در صورت برداشتن غدد لنفاوی به عنوان بخشی از عمل جراحی در اثر سرطان پستان چپ، تنها بازوی سمت چپ فرد به لنف ادم مبتلا می‌شود.

همچنین در اثر آسیب یا شرایط پزشکی مثل نارسایی احتقانی قلب و یا لخته شدن خون در بدن نیز ممکن است این مشکل به وجود بیاید. برای جابجایی مایعات زائد در بدن به دور از منطقه آسیب دیده، از ماساژ لنفاوی با فشار ملایم استفاده می‌شود که می‌تواند به این مسئله کمک کند. این تکنیک برای کاهش لنف ادم بسیار مناسب خواهد بود.

ماساژ دست

مسئله‌ای که وجود دارد این است که تولید مایعات زائد در بدن باعث درد، سنگینی در ناحیه آسیب دیده و مواردی از این دست خواهد شد. این اختلال می‌تواند ویران کننده باشد و باعث افسردگی قابل توجه و عدم تحرک خواهد بود که در نتیجه روند بهبودی را پیچیده‌تر می‌کند.

هنگام انجام ماساژ لنفاوی بسیار مهم است که ماساژ در اطراف ناحیه آسیب دیده انجام شود. کل سیستم لنفاوی بدن، به جز سر، سمت راست قفسه سینه و بازوی راست، نزدیک شانه چپ تخلیه می‌شود. به همین دلیل لازم است که ماساژ شامل کلیه نواحی مورد نظر باشد تا تخلیه مایعات زائد به درستی صورت گیرد.

پاکسازی و جذب مجدد

هدف از ایجاد پاکسازی فراهم کردن خلاء مناسب با فشارهای ملایم در ماساژ است. به طوری که در ناحیه مورد نظر ممکن است اثر گرگرفتگی نیز مشهود باشد.

این نوع پاکسازی شامل مراحل زیر خواهد بود:

۱- بخش جلویی ناحیه لنفاوی: این قسمت زیر ترقوه قرار دارد.

۲- ناحیه لنفاوی زیر بغل: در زیر بازوها می‌باشد.

۳- بخش داخلی آرنج

حرکات پاکسازی ممکن است تا ۱۰ بار در طول روز انجام شود. توصیه‌ای که وجود دارد این است که دو طرف بدن تحت ماساژ قرار گیرد.

سه مرحله برای پاکسازی وجود دارد. حتما ناحیه جلویی، ناحیه زیر بغل و آرنج داخلی، به این صورت مورد توجه قرار خواهد گرفت.

پاکسازی ناحیه ترقوه

۱- روی یک سطح صاف و راحت دراز بکشید.

۲- بازوهای خود را روی سینه قرار دهید و دستانتان را روی ترقوه‌ها بگذارید.

۳- پس از آن آرنج‌ها را به آرامی بلند کنید. این کار فشار لازم برای آماده سازی ناحیه مورد نظر را به منظور متعادل کردن مایعات لنفاوی فراهم می‌کند.

پاکسازی ناحیه زیر بغل

۱- یکی از دست‌ها را بالای سر خود دراز کنید.

۲- از دست دیگر خود استفاده کنید تا به آرامی ناحیه زیر بغل را از بالا به پایین فشار دهید. این حرکت باید با فشار ملایم انجام شود.

پاکسازی ناحیه آرنج‌ها

۱- بازوی یکی از دست‌ها را به طور مستقیم در کنار خود دراز کنید.

۲- از انگشتان دست مخالف استفاده کنید و به آرامی فشاری به قسمت داخلی آرنج وارد کرده و آن را به سمت بالا بکشید.

در ماساژ لنفاوی تنها بر روی ساختار سطحی پوست کار می‌شود. به همین دلیل است که مایعات اضافی به دام می‌افتند.

نحوه انجام ماساژ لنفاوی روی پا

هدف از ماساژ لنفاوی روی پا این است که عروق لنفاوی باز شده و مایعات اضافی به داخل غدد لنفاوی که در کشاله ران هستند، باز گردد. تکنیک‌های مختلفی برای انجام ماساژ لنفاوی روی پا وجود دارد، با این حال همه هدف نهایی یکسانی را دنبال می‌کنند: مایعات رها شوند تا به سمت غدد لنفاوی بازگردند.

برای انجام ماساژ لنفاوی پا، می‌توانید مراحل زیر را دنبال کنید:

۱- قبل از شروع ماساژ پا در بهترین سالن ماساژ در اصفهان بهتر است که ماساژ روی قسمت فوقانی بدن را انجام شود. به عبارت بهتر سه مرحله پاکسازی ترقوه، زیر بغل و ناحیه داخلی آرنج بسیار مهم است. این کار تضمین می‌کند که سیستم پاک شده و باعث تخلیه مایعات اضافی خواهد شد.

ماساژ پا

۲- از فشار ملایم و سبک استفاده کنید. اگر عضلات زیر پوست خود را احساس می‌کنید، پس از فشارهای شدید و سخت استفاده می‌کنید.

۳- ماساژ پا را از دورترین نقطه از ناحیه آسیب دیده شروع کنید و کار را قسمت پایین‌تر آن ادامه دهید. به عنوان مثال اگر مچ پای شما تورم دارد، ماساژ را از بخش بالایی پا شروع کنید و بیش از حد به ناحیه درد نزدیک نشوید.

۴- با شروع از بالای پا، یک دست را روی قسمت داخلی پا و دست دیگر را پشت پا قرار دهید.

۵- با فشار ملایم، پوست را از بخش داخلی پا به سمت بالا و خارج، به سمت لگن خود بکشید.

۶- این حرکت را به سمت پایین ادامه دهید تا به زانو برسید.

۷- زمانی که به زانو رسیدید، با حرکات متناوب دست، پوست را به سمت خود بکشید.

می توانید این کار را ۱۰ تا ۱۵ بار تکرار کنید تا اطمینان حاصل نمایید که مراحل پاکسازی به طول کامل انجام شده است.

راهنمایی برای جذب مجدد

قسمت دوم ماساژ لنفاوی که درمانگر انجام می‌دهد، جذب مجدد است. برای انجام این مراحل در ماساژ، لازم است که به این نکات توجه شود:

۱- از قسمت آسیب دیده بدن و دورتر از هسته آن شروع کنید. به عنوان مثال در صورت ابتلا به لنف ادم در دست، بازو و شانه، کار را از نوک انگشتان آغاز کنید.

۲- با استفاده از حرکتی ملایم و با فشار کافی برای جابجایی سطح پوست، ماساژ را از انگشتان به سمت دست، از دست به سمت آرنج و از آرنج به سمت شانه کار کنید.

حتی می‌توانید ماساژ لنفاوی را خودتان انجام دهید. هر چند که لازم است از دانش و تجربه در زمینه بخش‌های غدد لنفاوی در بدن مطلع باشید. در غیر این صورت آن را به یک فرد مجرب واگذار کنید.

اندازه گیری اثربخشی

این یک روش مراقبت از سیستم لنفاوی است. اگر به طور مرتب ماساژ لنفاوی را انجام دهید، احتمال اینکه لنف ادم پیشرفت کند، بسیار کم است. همچنین بسیار مهم است که به اندازه کافی آب بنوشید. بافت هیدراته خوب به خروج مواد زائد کمک می‌کند.

 

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

میخواهید به بحث بپیوندید؟
مشارکت رایگان.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *